måndag 23 oktober 2017

Sämre fiske när Micke W återigen sopade banan med oss andra..

Kanske detta årets sista metetävling avgjordes på söndagen i Sundsvall.
4-5 grader men vindstilla, gjorde att det var ganska behagligt i luften ändå denna oktoberdag.
Dock så var det inte alls lika bra fiske som förra helgen och man fick slita för de få stackare man fick.
Mun stora behållning denna tävling var då jag fick hjälpa en italiensk kille att drilla och håva dennes hittills största gädda. Hon vägde hela 9,6 kg och fick självklart simma tillbaka efter vägning.
Däremot så skrämde hon bort all vitfisk under drillningen så sista två timmarna hade jag inte ett enda napp till.
Micke Wiström däremot lyckades med jämna mellanrum lura en och annan stor mört samt även tappa en 2-kilos brax. Så utan braxen blev hans segrarvikt drygt 1,9 kg.
Roger Hofling fiskade hem andra platsen med några riktigt stora mörtar. Att han dessutom lyckades med konststycket att fiska fast kroken i ögonbrynet på en rumän som satte sin fiskestol alldeles bakom Roger gjorde att han fick en rolig historia att ebrätta vid invägningen.
Det är väldigt många utländare, läs öststatare och rumäner, som fiskar i Selångerssjön. Dock har de ingen respekt vare sig för naturen, fisken eller övriga fiskare runt sjön. Det sr för jävligt ut där dom står. Det är burkar, papper, plast och gamla kläder som ligger överallt runt sjön.
Någonstans så tycker man att det borde finnas ett krav på att man tar del av information om hur man beter sig i svensk natur innan man får fiska eller köpa fiskekort till vattnen.
Även fast jag påpekade för ett par av dom att de måste plocka upp skräpet efter sig så låtsades de inte att förstå vad jag menade.
Nä. Någonting måste göras så att inte våra fina fiskeställen förvandlas till soptippar.
Kanske vore det en idé att sportfiskeklubbarna åker ut till sjöarna i närområdet och informerar dessa nya svenskar hur man beter sig när man är ute och fiskar.
Kanske trycka upp informationsfoldrar på engelska eller ryska som man kan dela ut vid sjöarna och hos fiskekortsförsäljarna.

Resultat
1:a Micke Wiström 1980g
2:a Roger Hofling 1370g
3:a Urban Edgren 980g
4:a Thomas Viström 490g
5:a Peter Forsberg 430g
6:a Carl-Johan Burström 380g
/Peter

Inga kommentarer: